NordVPN-anmeldelse

9.6/10
Førende performance og sikkerhed
Last updated: oktober 19, 2020

En række uigennemtrængelige sikkerhedsfunktioner, fremragende funktioner til geo-unblocking og den største serverflåde på markedet gør NordVPN til et af de bedste alsidige værktøjer til online privatliv og sikkerhed.

Mindstepris:
$3.71 / måned
Tilgængelige apps:
windows macos ios android androidtv linux firetv chrome firefox
Virker med:
kodi router

Ansvarsfraskrivelse: Partnerlinks hjælper os med at skabe godt indhold. Læs mere.

Førsteklasses sikkerhed, et utroligt antal servere over hele verden, fantastiske funktioner og hastighed – alle disse faktorer gør NordVPN til en global VPN-leder.

NordVPN har så godt et omdømme, at jeg besluttede mig for at teste den for at se, om den virkelig er en af de bedste konkurrenter til VPN-førstepladsen. Med så mange trusler mod online privatliv og den hårde kurs mod streamingtjenester vil jeg sikre mig, at NordVPN kan leve op til sine løfter.

Vigtigst af alt ser jeg på nogle vigtige spørgsmål i forbindelse med NordVPN’s service. Er NordVPN sikker at bruge? Kan den fjerne blokeringer af Netflix og andre streamingtjenester? Har NordVPN forbedret sine gennemsnitlige hastigheder? Og selvfølgelig – stemmer NordVPN’s priser overens med dens funktioner?

Jeg ser på disse spørgsmål og mere for at hjælpe dig med at beslutte, om NordVPN er den rigtige VPN-tjeneste til dig.

Oversigt

Placering #1 ud af 18 VPN-udbydere
Baseret i Panama
Website nordvpn.com
Antal placeringer 50+ lande
Antal servere 5400+
Unblocks Netflix Ja
Safe for Torrenting Ja
Kryptering AES-256
Protokoller OpenVPN og IKEv2
Customer Support 24/7 live chat
Logging policy Minimal dataindsamling
Pris Fra $3.71/måned
Gratis version eller prøveversion Nej

Sikkerheds- og privatlivsfunktioner

En af de største fordele ved NordVPN er dens sikkerhed og privatlivsbeskyttelse. Mange VPN-tjenester hævder at give komplet anonymitet på internettet, men kun nogle få kan dokumentere det i form af funktioner og beviser. NordVPN er en af de få med disse sikkerheds- og fortrolighedsfunktioner:

  • Kryptering af militær rang
  • Seneste tunnelprotokoller
  • Minimal logføring
  • Privatlivsvenlig jurisdiktion

Derfor er NordVPN en favorit hos følsomme brugergrupper, som journalister og politiske aktivister, såvel som dem, der gerne vil nyde ikke-blokeret streamingindhold. Den kan bevise sine påstande om førsteklasses beskyttelse af privatliv og sikkerhed pålideligt og effektivt.

er nordvpn sikker

Du har måske set, at NordVPN havde et databrud tilbage i 2018, hvilken efter sigende har ramt deres ry. Det viste sig dog, at hændelsen var begrænset til én server, og det var ikke muligt at nå nogen kritisk infrastruktur fra den til at begynde med. Efterfølgende har NordVPN arbejdet seriøst på at øge deres serveres sikkerhed ved at annoncere et bug dusørprogram og startet et samarbejde med VerSprite.

Kryptering og tunneling-protokoller

NordVPN bruger AES-256-krypteringen i militær kvalitet, der anvendes af banker, militæret og mange regeringsinstitutioner.

Dette er en utrolig stærk krypteringsalgoritme – faktisk er den så stærk, at en hacker, der bruger et brute force-angreb (hvor der prøves mange kombinationer), ville skulle bruge milliarder af år på at bryde den.

Følgende protokoller understøttes, mens denne NordVPN-anmeldelse skrives:

  • NordLynx (WireGuard)
  • OpenVPN UDP
  • OpenVPN TCP
  • IKEv2/IPsec

NordLynx er en proprietær version af en næste generations WireGuard-protokol, der giver dig blændende hastigheder og endnu bedre sikkerhed. NordVPN var en af de første til at tilbyde denne type tunnelføringsprotokol på store platforme. OpenVPN er et pålideligt og tidstestet valg, mens macOS- og iOS-brugere også kan prøve IKEv2.

L2TP/IPsec og PPTP understøttes ikke længere, men det er faktisk i orden. Dette skyldes, at OpenVPN og IKEv2/IPSec er industristandarder og vil dække de fleste af dine behov, hvis ikke alle sammen.

Mens nogle brugere muligvis synes, at den manglende understøttelse af L2TP/IPsec og PPTP er en ulempe, vil 99% af brugerne foretrække de mere sikre protokolindstillinger.

Afbryder

NordVPN tilbyder ikke kun en standard internet-afbryder, men også en app-afbryder. En afbryder hjælper med at beskytte dig ved at lukke internetforbindelsen, hvis VPN holder op med at virke. På den måde bliver din rigtige IP-adresse ikke afsløret utilsigtet.

Når du bruger internettet, lukker NordVPN forbindelsen, hvis den pludselig holder op med at fungere. Imidlertid vil app-afbryderen også lukke visse apps, hvis NordVPN pludselig holder op med at virke.

NordVPN’s afbrydere er ikke slået til som standard. For at slå dem til skal du klikke på den lille fane Servers (Servere) øverst til højre. Der finder du alle de vigtige indstillinger.

nordvpn-anmeldelse - internet-afbryder og app-afbryder - VPNpro

Du kan slå en eller begge afbrydere til. For app-afbryderen skal du også tilføje de apps, du vil have afbryderen til at gælde for.

I mine tests fandt jeg frem til, at NordVPN’s afbrydere var effektive hver gang. Da jeg forsøgte at afbryde VPN-forbindelsen ved flere lejligheder, blev internettet eller appen lukket ned hver gang.

Ingen IP- eller DNS-læk

NordVPN har ingen IP- eller DNS-læk. Dette betyder, at din identitet ikke lækker via din IP-adresse, og at dine online aktiviteter ikke vises via dine DNS-anmodninger.

Selvfølgelig kan man kun være helt sikker, hvis man udfører DNS- og IP-læktests. Jeg oprettede forbindelse til en fransk server og fik tildelt IP-adressen 185.128.25.222.

nordvpn sluttet til fransk server

Så kontrollerede jeg, om vores IP-adresse eller DNS-forespørgsler lækkede – her er resultaterne:

nordvpn ingen ip-læk

  • IP-adresse: 185.128.25.222
  • Placering: Frankrig – Paris

Dette er IP-adressen givet af NordVPN, hvilket betyder, at der ingen IP-læk er.

nordvpn ingen dns-læk

  • DNS-adresse: 185.128.25.221
  • Placering: Frankrig – Paris

Dette er IP-adressen på en NordVPN DNS-server i Paris, Frankrig. Som du kan se, er de to IP-adresser forbundet.

Privatlivsvenlig placering i Panama

NordVPN ejes af Tefincom S.A. – en virksomhed baseret i det privatlivsvenlige Panama. Dette er vigtigt, fordi VPN-tjenesteudbydere driver virksomhed i henhold til lovgivningen i det land, de er baseret i.

Panama er et lille land i Mellemamerika, som ikke kræver, at VPN-virksomheder som NordVPN indsamler data om deres brugere – hvilket er godt for brugernes privatliv.

Det hører heller ikke til nogen vidtrækkende efterretningsalliancer som den globale 5 Eyes-overvågningsgruppe. Dette gør det muligt for NordVPN at have en rigtig no-logs politik, hvilket betyder, at de ved meget lidt om dig.

Uafhængigt revideret no-logs politik

NordVPN har en privatlivspolitik, der tydeligt viser deres forpligtelse om ikke at føre nogen logs om deres brugere:

nordvpn-logs-politik-til

De går dog et skridt længere end nogen anden på markedet. Da det praktisk taget er umuligt for brugerne at se, hvad der sker bag lukkede døre, besluttede NordVPN sig for at bevise deres no-logs politik og beordrede en uafhængig revision.

Denne no-logs revision blev udført af det verdenskendte regnskabsfirma, PwC, der ikke fandt nogen uoverensstemmelser mellem NordVPN’s no-logs politik, og hvad de gør i praksis.

Andre tekniske funktioner

Listen over sikkerhedsfunktioner i NordVPN-pakken er meget imponerende:

  • Dobbelt VPN (multi-hop)
  • Onion over VPN (integration med Tor-netværket for endnu mere kryptering og omdirigering af trafik)
  • CyberSec (browser-sikkerhedsfunktion)
  • Gratis Socks5-proxy
  • Tilslørede servere
  • Usynlighed på LAN

Ved at imødekomme de betydelige sikkerheds- og privatlivsbehov hos mennesker i situationer med meget på spil (tænk på dissidenter i totalitære regimer) giver NordVPN også et svar på ethvert dagligdags problem. Uanset om det er anonym torrenting, du er interesseret i, eller sikker brug af offentligt WiFi, er du dækket med disse funktioner.

NordLynx – en sikker implementering af WireGuard

NordVPN annoncerede NordLynx i slutningen af ​​juli 2019 og blev den første store VPN til at implementere WireGuard. I april 2020 blev Nordlynx tilgængeligt på Windows, macOS, Linux, Android og iOS.

Introduktionen af ​​NordLynx er spændende på grund af WireGuards muligheder. WireGuard er en supersikker protokol, der har store ydelsesfordele i forhold til andre protokoller. I april 2020 blev NordLynx tilgængelig på Windows, macOS, Linux, Android og iOS.

Det vigtigste er måske, at WireGuard’s kode er ekstremt let at revidere, fordi den kun har 4000 linjer. Sammenlign dette med IPsec’s 400.000 linjer med kode eller OpenVPN+OpenSSL’s 600.000 linjer.

For at gøre NordLynx mulig måtte NordVPN løse et problem med beskyttelse af privatlivet:

[ WireGuard] kan ikke dynamisk tildele IP-adresser til alle, der er tilsluttet en server. Derfor skal serveren indeholde en lokal statisk IP-adressetabel for at vide, hvor internetpakker rejser fra, og til hvem de skal vende tilbage. Det betyder, at en brugers rigtige IP-adresse skal være knyttet til en intern IP-adresse, der er tildelt af VPN’en.

NordLynx løser problemet ved at udvikle et dobbelt NAT-system (Native Address Translation), der gør det muligt for VPN’en at oprette en sikker forbindelse uden at logge nogen identificerbare detaljer.

Anonymt køb

NordVPN er en af ​​få VPN-udbydere, der giver brugerne anonyme købsmuligheder. Når du tilmelder dig NordVPN, behøver du ikke inkludere personligt identificerbare oplysninger, såsom dit navn, din adresse eller dine kontaktoplysninger.

Det eneste, du har brug for, er en e-mail-adresse, som kan være en engangskonto. Ligeledes kan du købe abonnementet ved hjælp af en række muligheder, herunder anonyme betalingsmetoder som kryptovaluta.

 

Hastighed: kan NordVPN indhente den?

Hvis der er noget, jeg kan kritisere NordVPN for, er det hastighed. Tidligere havde NordVPN nogle problemer med hastigheden på sine servere.

Derfor kørte jeg nogle hastighedstest med forskellige NordVPN-servere. Resultaterne viser, at selv om den ikke er den hurtigste VPN-tjeneste på markedet, ligger den bestemt over gennemsnittet.

Først testede jeg vores udgangspunkt-forbindelseshastighed (uden en VPN-forbindelse).

udgangshastighed under nordvpn hastighedstest

  • Download: 231 Mbps
  • Upload: 232 Mbps
  • Ping: 4 ms

Derefter oprettede jeg forbindelse til en række NordVPN-servere i forskellige dele af verden og kørte den samme test.

Berlin, Tyskland

nordvpn hastighedstest i tyskland

  • Download: 72,78 Mbps (68,51% langsommere)
  • Upload: 63,35 Mbps (72,81% langsommere)
  • Ping: 50 ms

Atlanta, USA

nordvpn hastighedstest i usa

  • Download: 44,36 Mbps (80,81% langsommere)
  • Upload: 44,03 Mbps (81,10% langsommere)
  • Ping: 140 ms

Perth, Australien

nordvpn hastighedstest i perth

  • Download: 29,02 Mbps (87,45% langsommere)
  • Upload: 1,19 Mbps (99.49% langsommere)
  • Ping: 367 ms

For at give noget kontekst til disse resultater kan jeg sige, at forbindelseshastigheden på hvert sted er nok til at streame i HD uden problemer med buffering. Du kan selvfølgelig også se, at hastighederne falder, jo længere serveren befinder sig fra min placering i Europa.

Kort sagt er NordVPN’s hastigheder bestemt ikke de bedste, men de er ret gode til de fleste anvendelser.

Understøtter NordVPN min enhed?

NordVPN understøtter mange forskellige slags enheder, så den understøtter sandsynligvis også din. NordVPN har apps til Windows, macOS, iOS, Android, Linux og Android TV samt udvidelser til Chrome og Firefox.

Med ét abonnement kan du bruge NordVPN på op til 6 enheder på samme tid. Dette er en ret stor fordel, og det betyder, at du kan bruge et abonnement til at dække hele din husstand.

NordVPN’s apps er ret ens på tværs af de forskellige platforme og har en simpel grænseflade, der er let at bruge.

NordVPN desktop-apps: Windows, macOS og Linux

NordVPN’s apps til Windows og Mac har en grænseflade og sæt funktioner, der minder ret meget om hinanden. Både NordVPN til Mac og NordVPN til Windows tilbyder AES-256-kryptering, CyberSec-funktionspakken, en afbryder og meget mere.

Når du starter appen, ser du et verdenskort med serverplaceringer. Du kan enten vælge det land, du vil oprette forbindelse til, eller klikke på knappen Quick connect.

nordvpn verdenskort

Der er også mulighed for at søge efter specifikke servere efter by.

Øverst på skærmen ser du en knap til menuen Settings, hvor du kan kontrollere alle sikkerhedsfunktioner, underretninger, indstillinger for automatisk forbindelse og mere. Jeg anbefaler, at du gennemgår disse indstillinger, da nogle af standarderne ikke er ideelle til maksimal sikkerhed.

NordVPN til Linux tager lidt længere tid at konfigurere, som det normalt gør for Linux-klienter. Selvom den ikke er så visuel som Mac- og Windows-versionerne, tilbyder den de samme indstillinger, dog med kommandolinjer.

NordVPN mobilapps: Android og iOS (iPhone/iPad)

NordVPN’s apps til Android og iOS giver en fantastisk oplevelse på mobilen. Faktisk kan jeg gå så langt som at sige, at NordVPN til iOS og Android tilbyder et sikkerhedsniveau på samme niveau som desktop-klienterne.

NordVPN Android-app skærmbillede - VPNpro

NordVPN’s iOS-app har en indbygget afbryder. Android-brugere er nødt til at finde indstillingen Always-on VPN i deres telefonindstillinger.

Der er færre tilgængelige tunneling-protokoller i disse apps, men de har stadigvæk nogle af de sikreste. Jeg ville gå så langt som at sige, at NordVPN-mobiloplevelsen minder ret meget om oplevelsen på en desktop.

NordVPN’s mobilapps findes i Apple App Store og Google Play. Der er også en tilgængelig APK-fil, hvis du vil hente og installere Android-appen manuelt.

NordVPN til webbrowsere: Chrome og Firefox

NordVPN har browserudvidelser til Chrome og Firefox. Disse er anført som proxyudvidelser, men de vil hjælpe dig med at ændre din IP-adresse, beskytte din kommunikation samt blokere for reklamer og trackere.

Andre platforme til NordVPN

NordVPN understøtter også AndroidTV-enheder, så hvis dit smart TV bruger Android som sit OS, kan du bruge VPN-tjenesten.

Det er meget muligt, at din platform ikke understøttes lokalt af NordVPN. Det betyder dog ikke, at du ikke kan bruge NordVPN på din platform. Du kan stadig få adgang til NordVPN’s tjenester ved hjælp af freeware OpenVPN-apps.

På denne måde kan du installere NordVPN på din router (hvis den understøtter OpenVPN). Du kan også bruge SmartDNS-værktøjet – selvom det ikke kommer med kryptering.

Netflix og andre streamingtjenester

NordVPN har vist sig igen og igen at kunne fjerne blokeringer af Netflix i USA fra hvor som helst. I mine tests blev Netflix ikke blokeret på nogen af ​​de amerikanske servere, jeg prøvede – det er en ret fantastisk præstation.

netflix usa med nordvpn

Situationen var lige så god andre populære Netflix-steder – Japan, Storbritannien, Tyskland, Holland. Det var kun nogle af de NordVPN-servere, jeg prøvede, der blev blokeret, men der var altid flere i det samme land, jeg kunne prøve.

Hvis du foretrækker andre streamingplatforme end Netflix, såsom HBO, Amazon Prime, BBC iPlayer og andre, vil NordVPN også kunne hjælpe dig. Her ser jeg The Handmaid’s Tale på Hulu:

hulu med nordvpn

Med en smule konfiguration kan du også bruge NordVPN på streamingtjenester som Kodi. Der er ingen brugerdefineret app, men med nogle få trin kan du konfigurere den og nyde den, så meget du vil – sikkert og privat.

Understøtter NordVPN torrenting?

Ja, NordVPN understøtter torrenting. Den har endda dedikerede, optimerede P2P-/torrenting-servere i 45 lande med stor kryptering, gode hastigheder og ubegrænset båndbredde.

Torrenting og brug af BitTorrent-baserede streaming-apps (som Kodi eller Popcorn Time) kan være risikabelt, men heldigvis opfylder NordVPN alle kriterierne for at være en fantastisk torrenting VPN.

Derudover er NordVPN en af ​​de få VPN-tjenester, der tilbyder en gratis SOCKS5-proxy. Dette er en praktisk måde at beskytte dig selv mod de situationer, hvor du indlæser din torrent-klient, men glemmer at slå din VPN til.

Endelig opbevarer NordVPN ikke dine personligt identificerbare oplysninger og kan derfor ikke tvinges til at udlevere dem til myndighederne.

Support: NordVPN’s live chat, e-mail og vejledningsvideoer

NordVPN har mange muligheder for kundesupport, der hjælper med at besvare de fleste eller alle dine spørgsmål. Disse supportmuligheder omfatter:

  • Live chatsupport 24/7
  • E-mail
  • Ofte stillede spørgsmål
  • Vejledningsvideoer

Du kan få adgang til chatten ved at gå ind på siden Hjælp, skrive “chat” i søgefeltet og trykke på Enter. Der vises et vindue lige under feltet, som indeholder et chatikon i det nederste højre hjørne.

nordvpn felt med supportmuligheder

Jeg fandt ud af, at supportmedarbejderne er i særklasse, meget lydhøre og har en stor viden. Hvis problemet er for indviklet til at løse under en chat-session, kan du forvente et svar via e-mail inden for få timer. Jeg var lettet over, at de i sidste ende var i stand til at løse vores opdigtede forbindelsesproblemer.

Både sektionen med Ofte stillede spørgsmål og sektionen med Vejledningsvideoer er detaljeret og dækker de mest almindelige problemer.

Pris: er NordVPN den billigste på markedet?

For et kvalitetsprodukt er NordVPN meget billig. Her er de tilgængelige abonnementsmuligheder og deres priser:

  • 1 måneds abonnement for op til 6 enheder: $11.95/måned
  • 6 måneds abonnement for op til 6 enheder: $54 ($9.00/måned)
  • 2 års abonnement for op til 6 enheder: $89 ($3.71/måned)

opdaterede nord-priser

Alle NordVPN-abonnementer tilbyder den samme pakke funktioner (AES-256-kryptering, OpenVPN (UDP/TCP) og IKEv2/IPSec, DNS-lækbeskyttelse, app- og internet-afbryder osv.) og giver mulighed for op til 6 samtidige forbindelser. Der er anonyme tilgængelige betalingsmuligheder, såsom krypto, hvis man er bekymret for privatlivsbeskyttelse.

Hvis du skulle fortryde dit køb, tilbyder NordVPN også en 30 dages pengene tilbage garanti. Denne kommer uden forpligtelser og uden noget med småt. Det eneste, du skal være opmærksom på, er at du ikke kan få nogen refusion, hvis du har betalt med Bitcoin eller lignende.

Omkostningerne er muligvis ikke de laveste blandt markedets VPN’er. Når dette er sagt, tilbyder ingen anden VPN så meget for pengene.

Burde du få NordVPN?

Ja, du burde få NordVPN. Den er bestemt en af ​​de bedste VPN’er på markedet lige nu, og på mange måder er den en global VPN-leder.

NordVPN har fejlfri privatlivs- og sikkerhedsfunktioner, med branchens førende kryptering og protokoller. Dens servere er i stand til at komme omkring Netflix-blokeringer og andre streamingblokeringer, og dens P2P-optimerede servere er gode nyheder for torrent-brugere.

Desværre har NordVPN ikke de bedste hastigheder, vi har set for VPN’er, og den tilbyder heller ikke indbygget support til routere. Dens gode kundesupport kan dog hjælpe enhver bruger med at få det, vedkommende har brug for fra denne VPN-udbyder.

Hvis du vil have en brancheførende VPN til underholdning, sikkerhed, privatliv eller alt det ovenstående, kan du absolut ikke gå galt med NordVPN.

Fordele

  • Glimrende sikkerhed
  • Fejlfri privatlivspraksis
  • Fantastisk serverliste (over 5700 servere i 60 lande)
  • Hastigheder over middel
  • Har tilpassede apps til Windows, Mac, iOS, Android og mere
  • Fantastisk app-design og websted
  • God knowledge-base og live chat 24/7
  • Passende pris
  • Kanon til Netflix
  • Ikke dårlig til torrenting
  • Fremragende til Kina og andre begrænsede lande

Ulemper

  • Ingen router-app
 9.6 / 10
Samlet score
$3.71 / måned
Mindstepris
De bedste VPN-udbydere
NordVPN
9.6 / 10
Glimrende sikkerhed
Fejlfri privatlivspraksis
Fantastisk serverliste
Surfshark VPN
9.4 / 10
Stærk kryptering
Placeret i VPN-venligt retsområde

Ansvarsfraskrivelse: Partnerlinks hjælper os med at skabe godt indhold. Læs mere.

Der er endnu ingen kommentarer Ingen kommentarer
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Table of Contents:
Tæt
Få NordVPN
Share
Share
Thanks for your opinion!
Your comment will be checked for spam and approved as soon as possible.
NordVPN review
NordVPN
9.6 / 10
Tilgængelige apps:
windows macos ios android androidtv linux firetv chrome firefox
Få NordVPN